Kära Annie,

Ditt modiga ställningstagande för medmänsklighet och humanism inför omröstningen om den nya gymnasielagen väckte respekt och beundran. Du dagtingade inte med ditt samvete! Det spelade ingen roll hur dina gnälliga allianskompisar gormade och grät, eller hur Nordiska Motståndsrörelsen slipade sina knivar, du visste vad som var rätt och agerade därefter. Kudos! 

Eftersom svenska domstolar uppenbarligen inte behöver följa demokratiskt stiftade lagar, är dock risken stor att den nya gymnasielagen aldrig kommer att användas. Vad händer då? Fortsatta förföljelser av de redan hårt traumatiserade ensamkommande flyktingarna? Fortsatta interneringar? Fortsatta manglingar på allsköns nivåer, där dagar och timmar räknas men där de ungas liv saknar värde? Fortsatt hyckleri kring nödvändigheten av att kunna "legitimera sig" fast både politiker, migrationsverk och domstolar vet att det för de allra flesta EK inte är möjligt. Fortsatta avvisningar till blod och död i Afghanistan, trots att snart sagt hela världen ser och vet att detta vore ett brott mot mänskligheten?

Kära Annie, nu behöver vi dig igen!

Vi vill att du kallar till presskonferens och meddelar att CENTERN inte längre kan medverka i detta grymma spel om unga människors liv. Att det nu, när allt förtroende för Sveriges förmåga att på ett humant och rimligt sätt hantera situationen med de 9.000 ensamkommande är förbrukat, bara finns en enda utväg:

AMNESTI

Säg att CENTERN nu kräver omedelbar amnesti för de drabbade, d.v.s. alla de som kom innan de nya, tuffare lagarna började gälla, och 

  • att alla avvisningar till Afghanistan stoppas!
  • att alla som sitter i förvar släpps ut! 
  • att alla som blivit av med sina LMA-kort och sin dagpenning återfår dessa , så att de kan fortsätta att äta!
  • att kommunerna beordras att följa lagen och ta hand om och stötta även dessa våra minsta när de befinner sig i nöd!
  • att de ensamkommande tillåts att varva studier med arbete!

Meddela sedan att du och ditt parti välkomnar andra goda krafter att ansluta sig till denna linje och att ni står beredda att samarbeta med sådana partier och grupperingar både inför och efter valet i september. Gör flyktingfrågan till ditt partis i särklass viktigaste fråga i detta val. Farligt? Nej, inte alls! De invandrarfientliga inom ditt parti har redan för länge sedan makat sig åt höger, så dem behöver du inte flörta med, såsom Stefan Löfvén nu böjer sig baklänges för att locka tillbaka fascisterna till sitt parti.

Däremot kommer du, genom att modigt och envist stå upp för medmänsklighet och humanism, kunna räkna in 10.000-tals nya röster från alla oss som vantrivs med och skäms över det nya främlingsfientliga Sverige, som vi under socialdemokraternas oskickliga ledning sett växa fram. 

Annie, du är vårt enda hopp!


*******

Rubriken alluderar på det latinska uttrycket "Ave Crux, spec unica" - Var hälsad kors, mitt enda hopp - en devis som bl.a. står på August Strindbergs grav på Norra kyrkogården i Stockholm.