Det var torsdag och klockan var 16:14. Den nya gymnasielagen hade just gått igenom i Riksdagen med 166 röster mot 134 och Sverigedemokraternas talesperson i migrationsfrågor, Paula Bieler, var arg, bitter och besviken. Det värsta som kunde hända hade just hänt - ytterligare 9.000 svartskallar skulle nu få en möjlighet att tvinga sig kvar i vårt vackra, vita land. Precis som hennes höga föredöme och åsiktsfrände i Vita Huset skulle ha gjort, tillgrep hon nu raskt sin mobiltelefon och twittrade ihop följande epistel:

Grattis asylmissbrukare, Nu har ni några månader då ni får vara här lagligt.
Men den 9 september är det val.

Låt oss för ett ögonblick analysera detta korta meddelande. Vem riktar det sig till och vilket är syftet med de 108 sarkastiska tecknen?

ASYLMISSBRUKARE

Detta var ett nytt och spännande begrepp. Ordet "missbruk" handlar för det mesta om droger av olika slag, heroin, kokain, piller o.s.v. - men kan också ses ihop med andra beroendeframkallande företeelser som "sex", "spel" och "makt". Gemensamt för alla dessa varianter är det faktum att personerna det handlar om har tillgång till och kan hänge sig åt dem, ofta i övermått. Hur stämmer detta med våra ensamkommande flyktingars situation? Inte alls! De har ju absolut inte haft tillgång till asyl, det är ju det som är själva problemet och utgångspunkten för den nya lagen, och har därmed inte haft någon möjlighet att missbruka den. Snarare stämmer det väl in på Migrationsverket, som sannerligen missbrukat alla tänkbara lagar och förordningar och dessutom själva skapat nya fiffiga rutiner, åldersuppskrivningar och annat trixande, för att få anledning att avvisa långt fler än som annars hade varit möjligt. 

Men tweeten riktar sig inte till Migrationsverk, regering eller otrogna politiker, utan direkt till de ensamkommande, och utmynnar i ett förtäckt hot: 

Vänta bara, snart är det val och då kommer vi att riva upp beslutet, så att ni i alla fall får pysa iväg! Ha, ha, ha!

Jag förstår att Paula Bieler var ledsen och frustrerad och hade behov av att få klösa till, men vad vinner hon med att ta ut sin ilska på de ensamkommande, som efter 2 1/2 års förtvivlad väntan nu äntligen kan börja hoppas på en framtid? Platt intet! Snarare motverkar tweeten sina syften - sympatierna hamnar på de utsattas och förföljdas sida.

Slutsatsen måste vara att Paula Bieler är en riktigt dålig förlorare och en gement elak människa, som likt en berusad cowboy skjuter skarpt åt alla håll och i synnerhet mot dem som inte kan försvara sig. På ett närmast pennalistiskt sätt finner hon tröst i att plåga andra - unnar dem inte ens några minuter av lättnad och lycka. 

Med tanke på att Paula Bielers båda föräldrar invandrade ifrån Polen 1970, känns hennes hatfulla inställning till flyktingar mer än märklig. Undrar just om hennes föräldrar med dagens tuffa lagstiftning ens hade fått komma in i Sverige. Visst var det trist i Polen under kommunisttiden, men i jämförelse med situationen i Afghanistan idag, måste nog tillvaron där och då beskrivas som paradisisk. Madeleine Albright, tidigare amerikansk utrikesminister, lär ha yttrat något i stil med att "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som motarbetar andra kvinnor". Det går säkert att överföra detta resonemang på invandrare och flyktingar:   

Det finns en särskild plats i helvetet för invandrare och invandrarbarn som hotar och förföljer flyktingar!