Det var i partiledardebatten i riksdagen igår som Ebba Busch lät sig provoceras rejält av miljöpartiets Märta Stenevi. Egentligt handlade det hela om klimatet där Stenevi undrade om det "blå-bruna blocket" verkligen tänkte följa Parisavtalet, som ju Sverige skrivit under.  

Kalla mig inte blå-brun! 

fräste Ebba, och det med viss rätt, för visst är det trist med klichéartade etiketter av det här slaget. Å andra sidan har hon själv och hennes trosfränder på högerkanten nu i decennier kallat motståndarna för det röd-gröna blocket, så vari ligger skillnaden?

Men visst har Ebba rätt att reagera på ett sådant tillmäle, vilket hon också gjorde och det med besked. Märklig var emellertid hennes tankebana, när hon fortsatte uppläxandet med denna mening:

"Det är inte jag som har drivit en politik som inneburit att människor, som inte har asylskäl eller skyddsskäl, har fått lov att stanna i Sverige ..."

Varifrån kom denna mening? Diskussionen handlade ju om klimatet och Parisavtalet och så klipper hon plötsligt till med ett inlägg i migrationsdebatten, ett inlägg som snarare bekräftar hennes politiska orientering mot det bruna än motsatsen. 

Till skillnad från de andra falska profeterna i migrationsdebatten, Åkesson, Bieler, Kristersson, Malmer-Stenergard, Forssell, Malm och Sabuni, har hon inte förstått att det där argumentet om att flyktingar från Afghanistan bevisligen saknar skyddsskäl inte längre är särskilt gångbart. All evidence to the contrary! Eller har hon inte förstått vad som har hänt i Afghanistan ens den senaste tiden, långt mindre satt sig in i landets och framför allt dess etniska minoriteters förtvivlade situation under mer än 40 år?