I dessa svåra tider är det nästan omöjligt att skriva och tala om eller ens tänka på någonting annat än covid-19, social distansering, handsprit och Anders Tegnell. Men vi måste! Ondskans imperium, som alltid företrätt av migrations- och justitieminister (hur man nu kan vara både och?) Morgan Johansson, Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik och gränspolischefen Patrik Engström, kan inte tillåtas utnyttja den samhälleliga förlamningen till att i det tysta få fortsätta med sin omänskliga psykiska tortyr av de ensamkommande och andra flyktingar. Ej heller utsätta dem för livsfara genom att, den dödliga smittan till trots, tvinga dem att vara kvar i de förfärliga "förvaren", som är en omskrivning av det laddade ordet "koncentrationsläger". Vi talar om icke-kriminella ungdomar vars enda brott är att ha hamnat mitt i den smärtsamma omvandlingen av vårt land, från att ha varit ett föredöme och ett lysande exempel i flyktingfrågor till att ha blivit en kall, cynisk och inhuman värsting bland jämförbara nationer.

Just nu streamas en mycket omtalad amerikansk TV-serie; THE PLOT AGAINST AMERICA, som helt kontrafaktiskt utgår ifrån att President Franklin D Roosevelt i presidentvalet 1940 förlorade mot den republikanske kandidaten Charles Lindbergh. Jo, just han, den svenskättade flygarhjälten som på 30-talet hamnade i dåligt sällskap och ohejdat flörtade med nazisterna, samtidigt som han ivrigt propagerade för att USA skulle hålla sig utanför Andra Världskriget och därmed låta Hitler segra i Europa. 

Snart nog efter Lindberghs tillträde börjar inskränkningarna för landets många judar. Ett medborgargarde mot judar inrättas och en policy för tvångsförflyttningar inleds. Gud vete hur detta skall sluta ...

Jo visst, det är en fantasi men ack så trovärdig. Så går det när fascisterna och deras villiga hantlangare tillåts härja som de vill. Är det inte just detta som håller på att hända i vårt eget land? Inte främst mot judar, som dock också får sin släng av den främlingsfientliga sleven, men än mer mot araber, kurder, afrikaner, syrier och afghaner. 

Den svenska fanan, en gång en symbol för medmänsklighet och rättvisa, har sölats ned. Vi har givit några riktigt onda, högljudda och klart xenofoba män: Jimmie Åkesson, Fredrik Malm, Johan Forssell, Ulf Kristersson med flera och några kvinnor: Paula Bieler, Maria Malmer Stenergard och Ebba Busch, allt för mycket utrymme. Deras svammel om att nästan alla flyktingar "BEVISLIGEN saknar skyddsskäl" har fått stå nästan obesvarat, när det rätta botemedlet hade varit ett stenhårt ifrågasättande från alla rättfärdiga och inte minst från media, som i denna fråga för länge sedan tycks ha tappat intresset. 

Medias tystnad och politikernas flathet och brist på etik och moral utgör den verkliga konspirationen mot Sverige!