Så har vi då kommit dithän, att Gränspolisen nu aktivt jagar de stackars asylsökande, som skall avvisas och av den anledningen gått under jorden. Det är självklart, säger Stefan Löfven, ivrigt påhejad av Moderater och Sverigedemokrater, att de som fått avvisningsbeslut också måste lämna landet. 

Men är det så självklart? Hur skulle du själv tänka och agera om du fått ett avvisningsbeslut till ett land du inte känner och som anses vara det kanske allra farligaste i hela världen? Hur hade du själv gjort på 40-talet om du hade varit jude och ditt land just ockuperats av tyskarna - som i Danmark, Norge eller Nederländerna. Skulle du lugnt ha inväntat G-polisens bankningar på dörren, eller skulle du ha flytt eller kanske försökt hitta någonstans att gömma dig?

Våra ensamkommande 18-åringar kan inte fly! Det finns ingenstans att ta vägen. Alla gränser är stängda. De är inte välkomna, inte ens tolererade, någonstans  i västvärlden och allra minst i det land de påstås tillhöra. Återstår då att försöka gömma sig. Som tur är finns det i vårt land barmhärtiga organisationer, kyrkor, föreningar och enskilda medborgare som i tysthet utför stordåd. Som trotsar både regering, migrationsverk, domstolar och G-polis. Som gömmer villebrådet. 

För det är så Gränspolisen betraktar de stackare de fått i uppgift att leta upp, fånga in och, i avvaktan på deportation, placera i  förvar. De drar sig inte för att gå in i skolor, i boenden, i kyrkor, på familjeläger, eller från att på öppen gata gripa dem och släpa iväg dem i Svarta Maja till närmaste kurra. 

ENOUGH!

Vi kan inte ha det så här! Det här är inte vi! Inte Sverige! Jag skäms!

Fram till dess att den nya lagen eventuellt börjar gälla sommaren 2018, har G-polisen lovat intensifiera avvisningarna. Vi kommer från och med nu att få uppleva allt mer dramatiska gripanden, förtvivlade och skräckslagna ungdomar, som likt herrelösa hundar löper gatlopp eller gömmer sig hos varandra eller hos snälla svenskar. Därefter börjar ANGIVERIET. Hjälpsamma rasister och mörkermän kommer att berätta för G-polisen att änkan Zetterqvist på tredje våningen gömmer en svartskalle - och så är vi plötsligt i Amsterdam 1944.

Enough!