För några veckor sedan skrev jag, upprörd och arg, om min egen kommun, som trots ett överskott i flyktingverksamheten 2016-2017 på sagolika 32 miljoner, vägrar att skänka minsta lilla krona till dem som fyllt 18 år. "Vi skulle ha råd att hjälpa dem, men de är inte vårt ansvar" var och är kommunens mantra, förmedlat via Socialnämndens ordförande. Kommunen hade av Migrationsverket fått stora pengar för att ta hand om de ensamkommande, gjort så och fått en massa pengar över. Inget fel i det - alla behöver inte bo hos Bert Karlsson - men det är vad man sedan gör, eller inte gör, med flyktingarnas pengarna som saknar motstycke när det gäller etik och politisk hederlighet. 

 https://ted.bloggo.nu/Kommunen-stal-32-miljoner-fran-de-ensamkommande/

I min enfald trodde jag att min kommun var en av mycket få, som betedde sig utifrån en sådan elastisk moralsyn. Så icke! Efter det att min blogg publicerats har jag fått rapporter från alla håll och kanter om att detta snarare är common practise. Det är så här man gör! Och man skäms inte ...

Efter det att de 32 miljonerna valsat runt i spalterna och i olika Facebook-grupper ett tag, slog det mig plötsligt: Hur gick det till 2015? Det var ju då den stora flyktingvågen ägde rum. Jag ringde upp Socialkontoret och frågade. Det är inte farligt, och de måste svara. Efter någon timme kom följande besked: 

Inget fel på den redovisningen. Enkel att läsa, hyfsat lätt att förstå. Och det man förstår är att kommunen under 2015 fick 33,8 miljoner för att ta hand om de ensamkommande, men att det "bara" gick åt 21,4 miljoner. Ett överskott (ren vinst) på 12,4 miljoner för verksamhetsåret 2015. Om vi lägger den summan till vinsten från 2016 och 2017 hamnar vi på ett gynnsamt netto om

44 miljoner kronor

som min kommun, tack vare de ensamkommande, kammat hem och lagt på kistbottnen, d.v.s. använt till andra ändamål. 

Alla ni som läser detta! Tag kontakt med era respektive socialkontor och begär ut motsvarande uppgifter för era kommuner för 2015-2017. Lägg sedan ihop och dra ifrån - så ser ni hur mycket pengar era förtroendevalda "försnillat" ifrån de ensamkommande. Tipsa sedan lokaltidningen och andra media samt sätt igång aktioner av olika slag, baserade på dessa skandalösa siffror.