I takt med myndigheternas och polisens eskalerande insatser för att bli av med så många flyktingar som möjligt, innan den oönskade gymnasielagen i värsta fall blir verklighet, händer det också något annat. Med oss! Här har vi i alla år gått omkring med en varm kudde av nationell stolthet och rättfärdighet kring våra hjärtan. Sverige är världens bästa land, ett land där vi tar hand om varandra från vaggan till graven, ett land av jämställdhet, likhet inför lagen, solidaritet med de allra mest utsatta och högt förtroende för myndigheter och politiker. Ett land utan korruption, mutor, polisbrutalitet, politiska krumsprång och ohederligt schackrande.

Glöm allt detta! Politikernas och myndigheternas oförmåga att hantera flyktingkrisen 2015 har effektivt tagit bort våra skygglappar. Sverige är inte längre ett land vi kan vara helt stolta över. Inte efter allt som har hänt de senaste åren, och som fortsätter att hända, trots alla kloka och engagerade människors förtvivlade rop på sans och måtta, på empati och medmänsklighet, på förnuft och heder. Vi har förlorat vår oskuld!   

  • Plötsliga paniklagar med retroaktiv verkan
  • Det statsbärande partiets moraliska kovändning
  • En regering som ger 5 miljarder skattekronor till en korrupt regim (Afghanistan) för att ”ta tillbaka” oönskade unga människor till ett land de inte känner och som egentligen inte erkänner deras existens.
  • Ministrarnas papegojmässiga upprepande av patetiska mantran om att ”Värna asylrätten”, när de egentligen menar: ”Släng ut dom jävlarna”.
  • Migrationsverkets skamlösa missbruk av experternas vaga utlåtanden kring åldersbestämningar för ”fastställande” av önskad ålder.
  • Gränspolisens allt mer brutala rovjakt på avvisningsbara ungdomar, där varken privata hem, skolor, kyrkor eller arbetsplatser längre undantas. 
  • Kommunernas svekfulla användande av överskott från de statliga pengarna, avsedda för de ensamkommande flyktingarna, till att fylla andra svarta hål inom socialnämndens budget.
  • De politiska partiernas cyniska valårsmotiverade ställningstaganden visavi flyktingarna: ”Släng ut dom jävlarna, så att vi inte förlorar fler röster till SD”.
  • En regnbåge av politiska partier som inte vågar tala klartext eller inse konsekvenserna av sina beslut och icke-beslut, och som genom denna ynkryggiga hållning får det mest främlingsfientliga och dysfunktionella partiet, Sverigedemokraterna, att framstå som jämförelsevis ärligt och rättframt.
 

Är Sveriges en S-nation?

En välkänd ledare för ett av världens mäktigaste länder myntade nyligen ett S-ord så fult och ovärdigt att det inte går att använda i en respektabel blogg som denna. Ändå ligger det en viss sanning i hans ovisa uttalande. Visst finns det S-nationer här på vår jord, fullkomligt vidriga, korrumperade och livsfarliga länder – det är därför vi nu har denna monumentala flyktingkatastrof i vår sargade värld. 

Att skicka tillbaka oskyldiga ungdomar till sådana länder gör oss själva till en S-nation. 

Det är då vi förlorar vår oskuld!